Geluk voor jou en jouw gezin

Er zijn momenten in ieders leven dat het even niet loopt zoals je dat graag zou willen. Niet alleen bij volwassenen, ook bij kinderen. Soms komen kinderen voor uitdagingen in het leven staan waarvoor ze gereedschappen wel in zich hebben, maar nog niet ontdekt hebben hoe ze deze kunnen inzetten. Als ouder kun je hier niet altijd de juiste hulp voor bieden. Dan is het fijn om daar ondersteund te worden door een kinder- of gezinscoach.

Mijn naam is Heidi Hammers en ik kan je helpen.

Angsten

Jouw kind heeft faalangst, is onzeker en snapt moet wat er allemaal gebeurt. Het vindt zichzelf niet goed genoeg, vergelijkt zichzelf met anderen en legt de lat (heel) hoog voor zichzelf. Het wordt wellicht gepest en wil niet (meer) naar school.

Gevoelig

Jouw kind heeft soms woedeaanvallen, een vol hoofd, piekert en kan moeilijk in slaap komen. Ook zijn er fysieke klachten als buikpijn en hoofdpijn en het kind trekt zich vaak terug. 

Disharmonie

In jullie gezin schuurt en wringt het, geen fijne sfeer, veel gekissebis, onenigheid, maar geen idee waar dat vandaan komt.

Er zijn momenten in ieders leven dat het even niet loopt zoals je dat graag zou willen. Niet alleen bij volwassenen, ook bij kinderen. Soms komen kinderen voor uitdagingen in het leven staan waarvoor ze gereedschappen wel in zich hebben, maar nog niet ontdekt hebben hoe ze deze kunnen inzetten. Als ouder kun je hier niet altijd de juiste hulp voor bieden. Dan is het fijn om daar ondersteund te worden door een kinder- of gezinscoach.

Mijn naam is Heidi Hammers en ik kan je helpen.

Wie ben ik

Creatief, open hart, luisterend oor, humoristisch, betrokken, moeder van een volwassen zoon, leerkracht, maar bovenal mens.

In mijn leven heb ik ook voor grote en minder grote uitdagingen gestaan, waarvoor ik onvoldoende ontwikkeld gereedschap had. Lange tijd dacht ik dat ik het allemaal zelf moest kunnen doen, maar dat ging uiteindelijk niet meer. Ik heb hulp gevraagd en gekregen en nog steeds krijg ik op meerdere manieren ondersteuning. Tegelijkertijd heeft die ondersteuning ervoor gezorgd dat ik nu in staat ben om zelf ondersteuning te verlenen aan kinderen en ouders die daar behoefte aan hebben.

Mijn naam is Heidi Hammers en ik heet je graag van harte welkom in mijn rode pipowagen!

@Heidi: ik vind een foto met jouw pipowagen en met jou er op heel leuk voor hier , maar de foto die ik heb, daar kan ik niets mee. Teveel boom, te weinig heidi. Kun je nog een leuke foto van maken? 

Waarom een kindercoach?

Steeds vaker verzucht je kind: “Dat lukt toch niet.”, of “Dat kan ik toch niet.”. Als het tijd is om naar school te gaan, heeft je zoon of dochter last van buik- of hoofdpijn zonder dat er een duidelijke oorzaak voor die pijn is. Als ouders hebben jullie al van alles geprobeerd, maar geen oplossing gevonden. Het raakt jullie in je hart om te zien dat je kind zich steeds minder gelukkig gaat voelen. De vanzelfsprekende gezelligheid en het vertrouwen binnen jullie gezin, lijkt steeds minder te worden. Dit heeft plaats gemaakt voor onenigheid, boze buien en verdriet.
Op zo’n moment is het fijn als er even iemand is ter ondersteuning. Iemand die met een frisse blik naar jullie situatie kijkt en verder kijkt dan de ‘gewone’ dagelijkse dingen. Een kindercoach is een onafhankelijke professional die kinderen en ouders op een deskundige manier ondersteunt bij de ontwikkeling, het omgaan met gedrag en de opvoeding.

Kinderen en ouders kunnen bij mij terecht wanneer het kind last heeft van faalangst, onzekerheid, woedeaanvallen, een vol hoofd, piekeren, moeilijk in slaap kan komen, klaagt over buik- en/of hoofdpijn zonder duidelijk aanwijsbare medische oorzaak. Jullie kind durft niet goed (meer) voor zichzelf op te komen, wordt gepest, lijkt weg te kwijnen.

Door mijn persoonlijke ervaringen, uitdagingen en professionalisering eerst tot leerkracht en daarna tot kindercoach ben ik in staat om jullie kind, jou als ouder of jullie gezin te ondersteunen. Met mijn luisterende oor, open hart en creatieve handen ben ik in staat om met diverse werkvormen juist dat te vinden wat jullie kind, jou als ouder of jullie gezin door deze minder fijne periode kan helpen. 

Ik help jullie kind een betere versie van zichzelf te zijn of worden, op te komen voor zichzelf, groeien in zelfvertrouwen en veerkracht en dit in te zetten bij latere uitdagingen.

Herken je dit?

  • Komt je kind vaak boos, verdrietig of stilletjes uit school?
  • Is je kind hooggevoelig en komt (te) vaak overprikkeld uit school?
  • Klaagt je kind over buik- en/of hoofdpijn zonder dat daar een duidelijk medische aanwijsbare oorzaak voor is, bijvoorbeeld als het tijd is om naar school te gaan?
  • Vertoont je kind pestgedrag, wordt hij of zij gepest (of je hebt vermoedens hiervan) of heeft veel ruzie?
  • Maken jullie als gezin een grote gebeurtenis door zoals een scheiding, ziekte of overlijden?
  • Wil je jouw kind laten ervaren hoe het zijn of haar kwaliteiten, talenten en mogelijkheden kan inzetten op moeilijke momenten?
  • Wil je jouw kind op zoek laten gaan naar meer zelfvertrouwen en veerkracht, zodat het weer lekker in zijn of haar vel zit en steviger in de schoenen staat?
  • Heb je al veel geprobeerd om je kind te helpen anders met gevoelens en emoties om te gaan? Negeren, belonen, praten, niets lijkt te werken? Verlang je naar harmonie in huis, maar een fijn (t)huis creëren lukt niet meer?
  • Zou je jouw kind weer kind willen laten zijn? Een kind dat onbekommerd speelt, ’s avonds vrolijk vertelt wat het die dag heeft meegemaakt om daarna rustig in slaap te vallen en de volgende ochtend uitgerust wakker te worden? 

Dan kan ik je helpen!

Familie opstellingen

Ontdek de kracht van familie opstellingen

Door het erkennen en zien van onbewuste aspecten binnen gezinnen en families heb ik ervaren hoe ontzettend helpend het kan zijn om je blik te verruimen. Hoe bevrijdend het voelt om niet langer te hoeven blijven malen, maar samen met je kind weer voluit te kunnen genieten.

Samen onderzoeken we waarom je kind bepaald gedrag laat zien, door achter het zichtbare gedrag te kijken. Doormiddel van poppetjes brengen we het gezin in beeld (familieopstelling). Een laagdrempelige methode om een persoonlijk vraagstuk systemisch inzichtelijk te maken, patronen en dynamieken te herkennen.

@Heidi: is dit jouw werkwijze? Of is dit 1 van de dingen die jij inzet?

Mijn aanbod

Voorafgaand aan het coachingstraject voeren we een kort vrijblijvend gesprek om de hulpvraag te bespreken. Telefonisch en kosteloos. N.a.v. dit contact wordt er een inschrijfformulier toegestuurd, die we verder kunnen bespreken tijdens ons ontmoetingsgesprek.

Laat de prijzen niet een drempel zijn om contact op te nemen, daar komen we vast wel uit.

Reviews

Scroll to Top